Изборът на подходящ хотел - мисия възможна

При избора на хотел на първо място трябва да е храната. Местата за настаняване в градовете често не предлагат храна, а понякога само закуска. В курортите обаче има доста повече възможности. Те осигуряват и само закуска, и полупансион (закуска и вечеря), и пълен пансион (хранене три пъти на ден), и система ол инклузив, която е различна в отделните държави. Ако си поръчате вечеря в хотела, трябва да сте наясно, че това ще ви спести пари, но ще се отрази на развлекателната част от престоя - разходка, посещение на ресторант с местна кухня и т.н.

Второто важно нещо е разположението. Ако сте настроени за почивка на плажа, трябва да се поинтересувате на какво разстояние ще се намира апартаментът ви от плажната ивица. В случай, че ви предстои пътуване до голям град, задължително проверете предварително как ще стигате до хотела след изморителните екскурзии. Проучете има ли наблизо спирка на градския транспорт или станция на метрото. Ако планирате да се разхождате вечер по улиците на града или да разпускате в нощните клубове, по-добре изберете хотел в центъра. Обърнете внимание и на подробностите, например на близкото или по-далечно разположение на автомагистралите.

На трето място обърнете внимание на типа стая. Избирайте внимателно, като си отговорите на следните въпроси: каква площ ви е необходима, трябва ли да има балкон, накъде ще гледат прозорците и др. Ако отивате на почивка с малко дете или просто предпочитате да спите на тихо, не избирайте стая с прозорци към някой бар или към място, където вечер и нощем звучи силна музика.

Трябва да обмислите всички възможности максимално внимателно, ако пътувате с деца. Почивката ви може да бъде застрашена и да ви донесе много неприятни емоции, ако в ресторанта не предлагат храна за малките, а в хотела няма детски площадки или помещения, в които хлапетата могат да си играят. В случай, че се страхувате да не сгрешите, прочетете какво пише по форумите и в туристическите портали. Там можете да намерите отзиви за много от хотелите у нас и по света.Коментари към новината

  • Смени картинката