Корфу – гръцки остров с италиански привкус

Остров Корфу представлява огромна планина във вода, перфектното съчетание на планински и морски климат. В бреговете му плискат вълните си три морета: на запад – Йонийско, на север - Адриатическо, на юг - Средиземно. Заради интересното си местоположение островът притежава уникален, благодатен климат. Девствените гори от стари маслини спират дъха на посетителите му. Плажовете са осеяни с диви орхидеи, Навсякъде се носи звук на щурци и пойни птици.

Островът е бил обект на набези от чужди култури. През 16 в. е окончателно превзет от Италия. Атмосферата там е като в Рим. По целия остров са разположени малки къщи. Уличките са много тесни. По баирите има светофари, които позволяват движението. Иначе е невъзможно да преминат два автомобила едновременно. Корфу се намира на 650 км от Пловдив. Преминава се през Игуменица, а магистралният път там вече е официално открит. Ферибот придвижва превозните средства до острова, което трае час и четирисет и пет минути. По пътя могат да се видят плуващи делфини.

Това, с което гръцките курорти превъзхождат нашите е, че няма пребетониране, магистралите са зашеметяващи.

Седмица на почивка с all inclusive струва около 650 лв. На трапезата може да опитате всичко от френско мартини до гръцко узо в неограничени количества. Храната включва салати, зеленчуци, плодове, меса, десерти. Не са необходими много джобни пари, понеже всичко е включено в цената. Стаите в хотелите са направни така, че да са шумоизолирани. Плажът на Корфу е със син флаг, което означава, че е екологично чист.

Какво привлича туристите да избират гръцките курорти пред българските? Това е запазената природа, липасата на презастрояване. Нашите ваканционни селища стават все по-шумни и неспокойни, а плажовете все по-мръсни. Това прогонва посетителите. На острова има туристи от цяла Европа. Преобладават българи, поляци, унгарци, руснаци. На всяка крачка има туристичеки представители, които им предлагат различни екскурзии.

В град Корфу се намира двореца „Ахилион” - лятната резиденция на Австрийската императрица Сиси. Тук са преплетени различни стилове, всеки един от които характерен за отделна зала. Можете да се насладите на красивите статуи, картини и стенописи и да се разходите из невероятните дворцови градини. Пешеходна обиколка на старинната градска част разкрива старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон" и кметството. Около 4 часа са необходими да се разгледа обстойно този район на Корфу.

В Гърция мога да почивам цял живот, споделят посетили дестинацията.Коментари към новината

  • Смени картинката