Свети Влас – лукс на достъпни цени

Удобството и луксът по родното Черноморие стават напълно достъпни за обикновения българин през септември. Нощувките и храната в традиционно скъпите курорти падат наполовина и въпреки това желаещите за почивка намаляват.


Цените тръгнаха надолу още в края на август. На Свети Влас легло в хотелска стая с климатик, просторна тераса, телевизор и хладилник се предлагаше само за десет лева. Курортът е един от малкото, в които отлично са съчетани прелестите на България – планина и море. Много от хотелите са построени буквално до самия балкан, а на метри по-надолу е плажната ивица. В курорта се намира и прочутото пристанище на Влас, където могат да се видят стотици яхти.

Всички тези удобства са съчетани със спокойствието през септември. Плажната ивица е една от най-добрите по нашето Черноморие. Идеално чист пясък и море, както и голяма свободна зона за чадъри предразполагат за идеалната почивка. През септември туристите значително намаляват, особено българските и така хората, които не обичат навалицата, могат да попаднат в истински рай. Недостатък е доста студената вода на морето в тази част на лятото. Така много от туристите отказват да влизат във водата или остават в басейна на хотела.
Не така стои положението с нощния живот. Плажните барове и кръчми отблъскват с високите си цени. Не всеки може да си позволи и достъп до единствената чалготека в курорта. Участието на Азис в нея струва по 30 лева за вход на туристите. Трудно може и обикновен човек да се доближи до тузарските барове на пристанището, които целогодишно се посещават от бизнесмени и звезди от цялата страна.

 

Подобна е картината и в близките Слънчев бряг и Несебър. До 50% са паднали цените за нощувка в курортите, а промоциите по местните барове става доста често явление. Все пак Слънчев бряг остава рай за нощния живот и вечер курорта оживява с пълна сила.
Така може да се направи извод, че почивката през септември по нашето Черномирие е отлична възможност за българските туристи с по-малки финансови възможности. Относно горещия нощен живот той остава еднакво солен за гостите от юни до септември.Коментари към новината

  • Смени картинката